Fretteren

Wild kan behoorlijke schade aan gewassen, goederen en nieuwe aanplant aanrichten. Wat wij kunnen doen is het afvangen van konijnen, ratten en mollen. Bijvoorbeeld konijnen vangen langs spoordijken, op sportvelden, golfterreinen, waterkerende dijken of mollenbestrijding langs dijken en wegen.

Gecertificeerd
Hoek Hoveniers heeft met Ruud Dingerdis een gecertificeerde fretteur in dienst. Hij werkt met getrainde fretten om schade door (een overvloed aan) wild te bestrijden.
Fretteren is een eeuwenoude jachtmethode waarbij fretten op verschillende manieren worden ingezet. De meest bekende manier is het fretteren met fretten en buidels, netten of kooien.

Effectief en humaan
Het is een zeer effectieve en humane jachtmethode binnen de Flora- & Faunawet. Voordeel is dat het een stille methode is die op veel plekken kan worden ingezet, bijvoorbeeld in natuurgebieden, op begraafplaatsen en in achtertuinen. Een ander voordeel van deze wijze van fretteren, is dat selectie plaatsvindt om dragende, zogende en jonge dieren te kunnen vrijlaten.
We staan steeds meer jagers bij met fret en buidel, daar waar zij niet mogen schieten. Fretteren kan het gehele jaar door (schadebestrijding), waarbij de beste periode tussen augustus en februari is.

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.
 

Neem contact op Aanmelden voor de nieuwsbrief
Realisatie en onderhoud door Stenvers online, ontwerp door Julius Smit.