Boomverzorging

Een boom is een compleet ecosysteem. Zowel de boom bovengronds als de doorwortelde ruimte ondergronds verdient de aandacht. Een gezonde boom heeft immers een gezonde bodem nodig.

Er zijn verschillende fasen te benoemen in het leven van een boom. Een jonge boom heeft andere zorg nodig dan een boom in zijn ouderdomsfase. De specialisten van Hoek Hoveniers kunnen op basis van hun kennis (ETW en ETT) exact bepalen welke zorg nodig is. Zo kunt u genieten van een veilige gezonde boom die op de juiste plek staat. Ook voeren wij werkzaamheden uit als planten en verplanten, snoeien en verwijderen van bomen (zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen).

Veiligheid
Voor de boomverzorger is een boom zowel een organisme als een constructie. Het is onze zorg om bomen veilig in hun omgeving te kunnen laten staan. Wij kunnen voor u de boom controleren en zo vroegtijdig verzwakkingen constateren. Zoals bijvoorbeeld aantastingen van schimmel. Op tijd ingrijpen voorkomt schade en daardoor wordt mogelijk het leven van de boom verlengd. De boomveiligheidscontroleur heef kennis van wet- en regelgeving en Hoek Hoveniers kan desgewenst ook een kap- of verkeersvergunning voor u verzorgen.

Visual Tree Assessment (boomveiligheidsonderzoek):
Door periodiek uw bomen te (laten) controleren kunnen gebreken vroegtijdig worden opgemerkt en is ingrijpen, vaak door middel van snoei, nog goed mogelijk. Deze controles zijn meestal zo gebeurd en een kleine moeite. Deze controle helpt gevaarlijke situaties te voorkomen en u voldoet hierdoor aan uw zorgplicht.

Heeft u vragen, neemt u dan contact met ons op. Wij helpen u graag!
Neem contact op Aanmelden voor de nieuwsbrief
Realisatie en onderhoud door Stenvers online, ontwerp door Julius Smit.