Groen op hoogte

Het dak van uw pand biedt ongekende groene mogelijkheden. En hebt u al eens bedacht hoe die kale binnengevel een natuurlijke uitstraling krijgt? Hoek Hoveniers realiseert dak- en gevelbegroening, afhankelijk van de situatie, uw wensen en de technische randvoorwaarden. Denk eens aan een daktuin, al dan niet met waterloop of zelfs een park met bomen. Stelt u zich eens een complete kantoordaktuin voor met een natuurlijk groen uitzicht.

Vele voordelen
De ruimte in onze woon- en werkomgeving wordt steeds schaarser. Het is van groot belang de beperkte ruimte die we hebben, zo efficiënt en duurzaam mogelijk te benutten.
Groene gevels (binnen en buiten) en groene daken hebben een grote esthetische waarde. Nog belangrijker is de positieve bijdrage die groene daken en gevels leveren aan het milieu en de leefomgeving voor mens én dier.
Groen werkt isolerend in alle jaargetijden. Daktuinen hebben een vertragend effect voor regenwaterafvoer. Fijnstof wordt afgevangen. Groene binnengevels bevorderen een juiste luchtvochtigheid. Groen verbetert de akoestiek in elke ruimte. Groen heeft een positief effect op de gezondheid van uzelf en die van uw medewerkers.

Ondersteuning door overheid
De overheid heeft een stimulerend beleid voor een duurzame inrichting van de leefomgeving. Veel gemeenten ondersteunen het terugbrengen van groen en verstrekken subsidies voor het aanleggen van daktuinen. Informeert u bij uw gemeente wat voor u de mogelijkheden zijn.

Meer weten over de mogelijkheden van Dak & Gevelbegroening? Neem direct contact op voor vrijblijvende informatie of stuur een e-mail.
Neem contact op Aanmelden voor de nieuwsbrief
Realisatie en onderhoud door Stenvers online, ontwerp door Julius Smit.