Uitgelicht

Actie taxusinzameling gestart!
Vanaf 15 juni staan alle bakken weer gereed voor het inzamelen van taxussnoeisel. Ook de beide vestigingen van Hoek Hoveniers in Voorhout en Ursem zijn inzamelpunt. Help mee om kanker te bestrijden vanuit uw eigen tuin!
 
Update 'aanleg gezonde groene werkomgeving EPO'
Eerder berichten wij over de start van de toepassing van groen bij de nieuwbouw van het European Patent Office in Rijswijk. Een belangrijk groen onderdeel zijn de in een ijzeren frame te plaatsen plantenbakken in de second skin van het gebouw.
 
Zomerstop = groot sportveldonderhoud
Sportvelden worden in het seizoen dagelijks zeer intensief gebruikt voor dagelijkse trainingen, wedstrijden en andere activiteiten. Begin juni, het einde van het speelseizoen, is voor ons hét startsein om groot onderhoud te plegen.
 
Winnaar Lekker Belangrijk
Als goed opgeleid ETW-er (European Tree Worker) is het van belang om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van bomen en klimmen. Eén van de manieren om kennis te vergaren, is het meedoen aan klimwedstrijden.
 
Wikken en wegen & meten is weten
Buro Mien Ruys tekende het ontwerp van een dakterras op een parkeergarage aan de Prinsengracht in Amsterdam. De ondergrond is daarbij van cruciaal belang; bij de technische uitwerking van het project maakte de projectleider zorgvuldige keuzes.
 
Speciaal bomentransport
Op woensdag 29 maart trok het exceptioneel transport van een uit de kluiten gewassen linde, met stamomtrek 90-100 cm en kluitdoorsnede 220 cm, veel bekijks.
 
Belevingstuin voor Elisabeth Otter-Knoll Stichting
In de Amsterdamse wijk Buitenveldert biedt de Elisabeth Otter-Knoll Stichting senioren-appartementen, waar men zelfstandig kan wonen met diverse diensten en thuiszorg binnen handbereik wanneer nodig. Hoek ging met de buitenruimte aan de slag.
 
Circulair ondernemen
We beseffen steeds meer dat we de eindige voorraad grondstoffen niet ongestraft kunnen uitputten en de rekening kunnen doorschuiven naar toekomstige generaties.
 
Wat hebben een pindaslinger en een kleine wildernis gemeen?
Op 8 februari regen leerlingen van de Gabrielschool en De Schatkaart in de Harnaschpolder in Delft samen met IVN de langste pindaslinger ooit van 566 meter. Hoek Hoveniers was als autoriteit aanwezig voor het officieel opmeten.
 
Welkom bij St. Laurentius
R.K. Begraafplaats en Crematorium St. Laurentius uit Rotterdam benaderde Hoek Hoveniers om mee te denken over het creëren van een bijzondere entree.
 
Helpende hand van Moeder Natuur
Eind 2016 introduceerden we de snoeitechniek fracture pruning. Geïnspireerd benaderde gemeente Langedijk ons met de vraagstelling of deze techniek ook voor een woonwijk toepasbaar is.
 
Zonne-energie
In december 2015 zijn 180 stuks zonnepanelen, type Phono Solar 260 Watt poly 60 cellen, gemonteerd door Solar Energy-Groep op onze veldschuur. De plaatsing van deze panelen staat in verband met onze certificering voor de CO2 prestatieladder (www.skao.nl).
 
Wat is jouw uitdaging voor 2017?
Kom werken bij Hoek Hoveniers! Diverse openstaande functies! Kijk snel verder.
 
Overzicht projecten 2016
Bijzonder trots zijn we op de in 2016 gerealiseerde projecten. Kijkt u mee?
 
Gezonde groene werkomgeving bij EPO
In september zijn we gestart met de toepassing van groen bij de nieuwbouw van het European Patent Office in Rijswijk. Een prachtig project waarbij verticaal groen en diverse thematuinen centraal staan.
 
Plantdag met bewoners op Landgoed Sancta Maria
Een geslaagde plantdag met de bewoners van Landgoed Sancta Maria.
 
RANOX natuuraannemer; partner van Hoek Hoveniers
Sinds 2013 werkt RANOX natuuraannemer aan de uitvoering van natuurontwikkeling en natuurbeheer. De uitvoering vindt plaats door natuurbeheerders in eigen dienst, in samenwerking met een lokale aannemer (Hoek Hoveniers).
 
Een baan in het groen voor Eritrese vluchteling
Tesfalem Abbay, afkomstig uit Eritrea, is afgelopen week begonnen in het team van Hoek Hoveniers werkzaam in Zoetermeer.
 
Fluitpolderplein kleurt groen
Het Fluitpolderplein in Leidschendam en de directe omgeving vergroent.
 
Fracture pruning
Fracture pruning is een snoeitechniek om bomen in te nemen, waarbij de takken bewust af mogen scheuren en grotere afgescheurde stompen blijven behouden.
 
Monitoren in gemeente Zaanstad
In gesprek met Jeroen de Groot van Gemeente Zaanstad over chemievrij onkruidbeheer op verhardingen
 
Welke duurzame alternatieven testen we?
Beheer van onkruid op verhardingen, niet meer op chemische wijze maar op zoek naar duurzame alternatieven.
 
Binder wint Heem Natuurprijs 2016
Tijdens de jaarlijkse Heemdag won de inzending van Binder Groenprojecten uit Poortugaal dit jaar de Heem Natuurprijs.
 
Interne kennisbijeenkomsten
Tijdens de derde kennisbijeenkomst in september, kwam een brede afspiegeling van collega’s bij elkaar. 2016 is voor Hoek Hoveniers een onderzoeksjaar om de verschillende methoden te testen.
 
Integrale aanpak
Planten hebben voedingsstoffen, water, licht en lucht nodig heeft om te (blijven) groeien. Door de aanpak van één van deze voorwaarden is het bestrijden van onkruid effectief, en is preventief handelen in integraal beheer belangrijk.
 
Groene speeloase Cronesteyn
(Her-)ontdek de geheel vernieuwde waterspeelplaats Cronesteyn; spelen en recreëren in een groene oase aan de rand van de stad Leiden.
 
Zorgvuldig werken in kwetsbaar duingebied
Geniet u ook regelmatig van een wandeling in de Amsterdamse Waterleidingduinen? Grote kans dat u onze onderhoudsploeg aan het werk ziet.
 
Kennisdelen met Poolse vakgenoten
Op vrijdag 12 augustus bezocht een delegatie van de Landschap Architecture Association Poland Hoek Hoveniers in Voorhout. Het werkbezoek stond in het teken van kennisdelen en ervaringsuitwisseling
 
Breng de dag dat we kanker verslaan dichterbij!
Kanker raakt ons allemaal. Hoek Hoveniers helpt mee om kanker terug te dringen als Zakenvriend van KWF.
 
VHG Magazine: Geen bestrijdingsmiddelen meer op verhardingen
Lees het artikel uit het VHG magazine over het verbod op bestrijdingsmiddelen op verhardingen (Bron: VHG)
 
Samen werken op Beeckestijn
Op buitenplaats Beeckestijn werken diverse partijen samen aan het onderhoud en herstel van het landgoed in Velsen-Zuid aan de hand van een versterkingsplan. Onze hoveniers werken met respect voor de omgeving. Solidariteit en samenwerking staan centraal.
 
Natuurbeleving op buitenterrein Lorentzhof
Hoek Hoveniers verzorgt de complete inrichting en aanleg van het buitenterrein van woonzorgcentrum Lorentzhof in opdracht van overkoepelende organisatie Libertas Leiden.
 
Gezond werken in de praktijk
Hoek Hoveniers kiest bewust voor het gebruik van de accuheggenschaar in tegenstelling tot de heggenschaar op benzine, mede vanwege de betere arbeidsomstandigheden.
 
Hoek Hoveniers 'Snoeit voor leven'
Inzamelingsactie snoeisel taxus baccata loopt van 15 juni tot 31 augustus 2016. Hoek Hoveniers Ursem en Voorhout zijn beiden inzamelingspunt, ook voor particulieren.
 
Ondersteuning Museum De Zwarte Tulp
Hoek Hoveniers is lid van het Gilde van De Zwarte Tulp en ondersteunt daarmee Museum De Zwarte Tulp in Lisse, het museum over de bloembollencultuur.
 
Hofpark Schagen: totale ontzorging
Hoek Hoveniers is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de buitenruimte van Hofpark Schagen, in nauwe samenwerking met opdrachtgever Bot Bouw Initiatief.
 
Mesten| Maaien| Mulchen
Wat is mulchen precies en hoe past Hoek Hoveniers het toe? Van maart tot midden april, maaien we de vaste planten die geplant zijn volgens het GreentoColour-concept kort bij de grond af. Het maaisel, de mulch, laten we liggen.
 
Beheer verhardingen 2.0
Het verbod op professioneel gebruik van chemische gewasbeschermingsmiddelen op verhardingen is 31 maart 2016 officieel in werking getreden. Hoe kunnen we chemievrij beheren? Wat is een slimme manier en wat zijn de alternatieven?
 
OMOP bestek gemeente Leidschendam-Voorburg
Hoek Hoveniers verzorgt de komende jaren de groenrenovaties voor gemeente Leidschendam- Voorburg op basis van een OMOP overeenkomst. John van Es, projectleider bij Hoek Hoveniers, vertelt over OMOP en de werkzaamheden in de gemeente.
 
Spelen op hoogte!
Op het dak van kinderdagverblijf CompaNanny WFC creëerden onze hoveniers een uitdagende buitenspeelruimte voor baby’s en peuters.
 
Zoetermeerse boomvalken gaan verhuizen
In de populieren aan de Hitchcockstrook in Zoetermeer huist al langere tijd een (echt-)paar boomvalken.
 
Harinbuys: Bos- & waterrijk wonen
In opdracht van gemeente Bloemendaal realiseert Hoek Hoveniers het groenbestek Haringbuysterrein in Aerdenhout. Het Haringbuysterrein is de afgelopen jaren omgevormd naar een villawijk, waar particulieren op eigen kavels een woning kunnen bouwen.
 
Grote & kleine initiatieven
Duurzaamheid en innovatie zit in het DNA van Hoek Hoveniers en staat prominent op de agenda. “De afgelopen jaren werkten wij aan grote en kleine initiatieven. Zo maakten we een tweetal inspiratieboekjes, bedoeld om te inspireren en kennis te delen.
 
Gecertificeerd CO2-Prestatieladder niveau 5
Hoek Hoveniers heeft het CO2-bewust handelen bedrijfsbreed op uiteenlopende toepassingsgebieden vertaald naar de eisen van de CO2-Prestatieladder. De Kiwa toelatingsaudit heeft Hoek Hoveniers met goed gevolg doorstaan en het certificaat behaald.
 
Selfsupporting met zonnepanelen
Met zonne-energie minder CO2 uitstoot. Hoek Hoveniers heeft haar keuzes gemaakt; 180 zonnepanelen zijn geplaatst en per maart 2016 gaan beide vestigingen over op 100% groene stroom en gas.
 
Mobiliteit, ontwikkelingen & alternatieven
Hoek Hoveniers hanteert de waarden; een tevreden klant, respect voor het individu en het voorkomen van verspilling. Binnen het projectteam Mobiliteit wordt continu getoetst waar een verbeteringsslag gemaakt kan worden in de dagelijkse werkzaamheden.
 
Uitbreiding Heem netwerk met adviesbureaus en nieuwe partner
Het concept Heem wordt inhoudelijk versterkt door de samenwerking met vier ecologische adviesbureaus en de toetreding van een nieuwe partner voor Zeeland en West-Brabant. Zo is er een landelijk dekkend netwerk aan kennispartners.
 
Tuinmetamorfose Honingraat Noordwijkerhout
Maatschappelijke betrokkenheid staat hoog in ons vaandel. Zaterdag 12 december begeleidde Hoek Hoveniers een enthousiast team van de Lionsclub Bollenstreek en is de tuin van de Honingraat in Noordwijkerhout grondig onder handen genomen.
 
Pilot afvalscheiding in de openbare ruimte
In 2015 heeft Hoek Hoveniers zich publiekelijk gecommitteerd aan het CO2 reductieprogramma van gemeente Zoetermeer.
 
Werkzaamheden Kleine Wildernis in beeld
Bekijk het uitgebreide beeldverslag van de aanlegwerkzaamheden. Grondbewerking en selectie van het juiste plantmateriaal, participatie van leerlingen en het aanbrengen van een laag stro om onkruidgroei tegen te gaan.
 
Eerste Kleine Wildernis van Europa aangelegd
Zestig leerlingen uit Zaandam hebben in het Darwinpark de eerste bomen geplant in de eerste Kleine Wildernis van Europa. Zij werden daarbij ondersteund door IVN, Hoek Hoveniers en gemeente Zaanstad.
 
Projectonderhoud: ontzorgen & inboet
Hoek Hoveniers ziet vele voordelen van projecten van begin tot eind in eigen regie te volbrengen. Het onderhoud is daarmee onlosmakelijk verbonden.
 
Taxusinzameling voor chemotherapieën & het goede doel
Afgelopen zomer deed Hoek Hoveniers mee aan de nationale inzamelingsactie 'Vergroot de hoop, verklein de kanker'. Taxussnoeisel van de projecten werd apart gehouden en het bedrijf in Voorhout diende als inzamelpunt voor Teylingen en omstreken.
 
Parkzone|Samenwerking|Uitdaging
Hoek Hoveniers en AW Groep werken samen in het uitdagende project 'Woonrijp maken Parkzone Westwijk Zuidwest' te Amstelveen.
 
'Make-over' van oude tuin iPabo naar besloten binnentuin
In samenwerking met Sturm is de oude tuin van het iPabo Amsterdam veranderd in een besloten binnentuin. Hoek Hoveniers was verantwoordelijk voor het aanbrengen van de beplanting en het inzaaien van gazon & bijenweidemengsel.
 
Respect
Maandag 16 november wordt om 12.00 uur in de Europese Unie een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de aanslagen van Parijs.
 
Natuurlijk wonen & spelen in Reigersborg Noord
Hoek Hoveniers legt het natuurlijk spelen aan in de centrale openbare ruimte van de nieuwe woonwijk Reigersborg Noord in Hoogkarspel. Ook verzorgt zij het inzaaien en aanplanten van het wijkgroen.
 
Bomenwerk in beeld op landgoed Oud Poelgeest
In augustus heeft Hoek Hoveniers 52 bomen op het historische landgoed van Kasteel Oud Poelgeest in Oegstgeest onder handen genomen. Toevallige passanten bleven gebiologeerd staan om het indrukwekkende bomenwerk te aanschouwen.
 
Nieuwe uitdaging voor mountainbikers
In september is Hoek Hoveniers gestart met het aanleggen van een MTB route in natuurgebied De Uithof in opdracht van gemeente Den Haag. De mountainbikeroute beslaat een totale lengte van 5,6 km.
 
Zilver voor Hoek Hoveniers bij Landelijke Heemprijs 2015
Vrijdag 25 september heeft projectleider Erna Bouw met overtuiging een presentatie gegeven over het stimuleren van oorspronkelijke flora en natuurontwikkeling voor opdrachtgever VVE Kijkduinpark. Het project is bekroond met de 2e prijs!
 
Kleurrijk Betaplein in Leiden
Hoek Hoveniers realiseert een kleurrijk Betaplein in opdracht van Greentocolour® (Griffioen Wassenaar BV) en gemeente Leiden.
 
De scholen zijn weer begonnen!
43% van de kinderen vindt het schoolplein in hun buurt saai (bron: Jantje Beton) Tijd om hier iets aan te doen, tijd voor een groen schoolplein! De hoveniers van Hoek werken maar wat graag mee aan zo’n avontuurlijk groen schoolplein.
 
Werk in uitvoering: Zoetermeer
Eind week 36 start Hoek Hoveniers met het groot onderhoud van speelveldjes in de wijken Buytenwegh de Leyens en Meerzicht in Zoetermeer.
 
Buitenruimte gemeentehuis Bloemendaal
Twee maanden geleden is het nieuwe gemeentehuis van Bloemendaal officieel geopend. De gedeeltelijke sloop van het oude gemeentehuis, de bouw van het nieuwe gedeelte en de renovatie van de buitenruimte gingen daaraan vooraf.
 
CO2 prestatieladder
Duurzaamheid & Innovatie zit ons in de genen. De afgelopen jaren werkten wij aan grote en kleine initiatieven. Eind van dit jaar certificeren wij op niveau 5 van de CO2 prestatieladder.
 
Duurzaamheid in de tuin & fiscaal voordeel
Duurzaamheid in de tuin met het VHG concept De Levende Tuin. Bekijk de voorwaarden voor investeringsaftrek en laat u adviseren.
 
De grote overstap | SROI in de praktijk
In het bedrijfsblad DSWerkt aandacht voor Social Return On Investment in de praktijk en ons project Integraal Onderhoud Zoetermeer West (wijken Meerzicht en Buytenwegh De Leyens).
 
Hulp bij stress door inzet van de natuur
Bij het in stand houden van een goede gezondheid en het verbeteren van de vitaliteit van mensen kan groen een belangrijke rol spelen. Veel mensen hebben de positieve relatie tussen groen en gezondheid al ervaren.
 
Nationale inzameling taxussnoeisel
Hoek Hoveniers ondersteunt de nationale actie ‘Vergroot de hoop, verklein de kanker’. Vestiging Voorhout is inzamelpunt voor taxussnoeisel tijdens de actieperiode van 15 juni tot en met 31 augustus.
 
Natuur & recreatie voor VVE Kijkduinpark
De eerste resultaten van de werkzaamheden en het aangepaste onderhoudsbeleid op het Kijkduinpark zijn al goed zichtbaar. Hoek Hoveniers laat de kruiden in het park groeien wat een natuurlijk en kleurrijk beeld geeft.
 
Feestelijke opening buitenplaats Spaar en Hout
Met de onthulling van de in originele staat teruggebrachte zuilen is de gerenoveerde buitenplaats op 30 april officieel geopend.
 
Hoek Hoveniers zet werkzaamheden Van Vliet voort
Op 9 april jl. is het faillissement van Van Vliet Groenprojecten B.V. uit Leiden uitgesproken. De werkzaamheden en dienstverlening van Van Vliet (voorheen Ammerlaan) worden voortgezet door Hoek Hoveniers.
 
Natuurverrijking met natuurvriendelijke oevers
In opdracht van Stadwerk 072 zijn we gestart van de verdere ontwikkeling van natuurvriendelijke oevers in gemeente Alkmaar. De aanleg van de oevers zijn een meerwaarde voor flora & fauna, de leefomgeving en de waterkwaliteit.
 
UAV-gc | Integraal onderhoud gemeente Zoetermeer
Begin maart zijn we gestart met het integraal onderhoud op basis van UAV-gc in de wijken Meerzicht & Buytenwegh De Leyens in gemeente Zoetermeer, waarbij bewonersparticipatie en de inzet van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt wordt gestimuleerd.
 
Samenwerkingsproject Heel Europa | Purmerend
Hoek Hoveniers heeft de aanleg van de binnentuin van woon-zorg complex Heel Europa in opdracht van Sturm Zaandam uitgevoerd. In het voortraject is intensief gewerkt aan het gezamenlijk realiseren van het plan binnen vastgesteld budget.
 
Golfbaan onderhoud & advies | vakmanschap | maatwerk
Werken op golfbanen is voor Hoek Hoveniers een belangrijk element binnen het segment Sport & Recreatie. Het team staat garant voor betrouwbaar en betrokken onderhouds- en renovatiewerk op diverse golfbanen.
 
Samen werken |Samen leren |Samen groeien
Op de Eben-Haëzerschool in Den Haag zijn de bassischoolleerlingen (en hun ouders) een groen schoolplein rijker met volop variatie aan speelaanleidingen zoals een kruipbuis, wilgentunnel en stapstammen. En het is bovenal groen!
 
10 december a.s. Speelruimtemarkt in Het Onderdak
Gemeente Teylingen organiseert een Speelruimtemarkt in Het Onderdak omdat het belangrijk is dat kinderen, ouders en omwonenden hun wensen kunnen uitdragen over de speelplekken die de gemeente in 2015 wil gaan aanpakken.
 
Groen schoolplein voor De Regenboog Cluster Voorhout
In oktober werd het groene schoolplein voor PCBS De Regenboog aangelegd door onze vakhoveniers. Afgelopen week konden de leerlingen 'Dollen met Bollen' onder begeleiding van hovenier Wilbert Bax.
 
Dakpark Vierhavenstrip: de 'Parel van Delfshaven'
Buurtbewoners en gebruikers zijn trots, passanten vaak verwonderd over de groene locatie op hoogte. Een unieke groene plek van 1 kilometer lengte op het dak van het winkelcentrum aan de Vierhavenstrip in Rotterdam: de ‘Parel van Delfshaven’.
 
Zilver bij Landelijke Heemprijs 2014
Vrijdag 19 september jl. heeft Erna Bouw met overtuiging de kansen van natuurontwikkeling bij project vakantiepark Dunimar gepresenteerd. ‘Een project met lef waarbij een mooi resultaat is gecreëerd met enkel de natuurlijke ondergrond’, aldus de jury.
 
Boominspectie & Zorgplicht
Bomenwerk vraagt om vakmanschap. Dat betekent een zorgvuldige voorbereiding (link vorig artikel) en uitvoering, het juiste materieel en gecertificeerde boomverzorgers. Daarnaast staat de boom zelf centraal.
 
Herinrichting tuin Woonzorgcentrum De Heemhaven
Zorgaanbieder Zorgbalans heeft gekozen om de woon- en leefomgeving van bewoners te verbeteren. Hoek Hoveniers heeft daarop de buitenruimte bij locatie De Heemhaven in Heemstede heringericht tot gebruikstuin.
 
Maximale impact van groen voor gezondheid
Eerder al berichten wij over Vitura Vitaliteitcentrum. Op 16 september en 17 september vinden twee bijeenkomsten plaats. U bent van harte welkom deze bij te wonen. Meldt u zich graag wel van tevoren aan; plaatsen zijn beperkt beschikbaar.
 
Groene speelzone Bredeschool Merenwijk
De groene speelzone van de Bredeschool Merenwijk (Leiden) is naast het kleuterplein nu ook een natuurlijk midden- en bovenbouwplein rijker. Het schoolteam is enthousiast over de compleet vernieuwde speelomgeving voor alle leeftijden.
 
Groenonderhoud begraafplaatsen
Naast de renovatie van het Franse ereveld Orry-la-Ville waarbij bestaande beplanting werd gesnoeid en vernieuwd, heeft Hoek Hoveniers ook diverse Nederlandse begraafplaatsen in onderhoud.
 
Volg de traverse door het Diaconessenhuis Leiden
Met de komst van een traverse door de binnentuin van het ziekenhuis komt er een directe verbinding tussen de polikliniek en de kliniek. Hoek Hoveniers zorgt voor de aanleg van de binnentuin.
 
Aanleg buitenruimte Westerdel mét Proeve van Bekwaamheid
In juni is de buitenruimte van nieuwbouwcomplex Westerdel gerealiseerd. Bijzonder aan dit project is dat de werkvoorbereiding, aansturing tijdens de uitvoering en oplevering aan de opdrachtgever is uitgevoerd door GPO stagiair Maarten Buijsman.
 
Natuurontwikkeling op vakantiepark Dunimar
Vakantiepark Dunimar aan de kust in Noordwijkerhout beoogd een meer natuurlijk terrein. Projectleider Erna Bouw en Karel Kempen (Dunimar) hebben het complete terrein grondig geïnventariseerd.
 
Verrassingen tijdens HEEM Monitoring
Monitoring is onderdeel van de HEEM aanpak. Tweejaarlijks worden projecten door Gert-Jan Koopman van HEEM, de projectleider van Hoek en de opdrachtgever geïnventariseerd en vervolgens de stand van zaken en aanvullende maatregelen vastgesteld.
 
Sam Sam maakt het verschil!
Het natuurlijke en groene speelplein van kinderdagverblijf locatie Sam Sam, SDK Dordrecht is onlangs opgeleverd. Jeroen Nusteling, directeur-eigenaar, stelt tevreden vast: een groen dagverblijf maakt het verschil!
 
Training en beleving bij KNGF Geleidehonden
Naast genieten en beleven heeft groen zoveel meer functies. Het op scherp stellen van de zintuigen gebeurt in de nieuwe binnentuin van KNGF Geleidehonden. Ook wordt de natuur benut om geleidehonden te trainen op het demo- en trainingsterrein.
 
Vergroening Binnenstad Alkmaar
Ook in het stedelijk gebied is groen van belang voor een prettige leefomgeving. Het Canadaplein en Geert Groteplein zijn voorbeelden van initiatieven om de binnenstad van Alkmaar te vergroenen.
 
Wie gunt u Vitura VitaliteitCentrum?
Wat 7 jaar geleden is begonnen met een bezoek aan de Universiteit van Zweden, heeft geleid tot de opening van het eerste Vitura VitaliteitCentrum op Landpark Assisië in Biezenmortel.
 
Groen en leefbaar sportpark Ter Specke
Sportpark Ter Specke is de vervolgfase ingegaan van het in 2012 gestarte revitaliseringsproject. Het uiteindelijke doel is het realiseren van een vitale, groene en veilige omgeving voor alle gebruikers en bezoekers van het sportpark.
 
Herdenken op Ereveld Orry-la-Ville
Het in maart gestarte renovatieproject op Ereveld Orry-la-Ville is keurig op tijd afgerond voor de speciale herdenkingsplechtigheid op 4 mei. ' Opdat zij met eere mogen rusten.'
 
Boomverzorging van particuliere tuin tot hartje stad
Boomverzorging is een dagelijkse activiteit binnen Hoek Hoveniers. Bij elk boom gerelateerd project is het doel de opdrachtgever zoveel mogelijk te ontzorgen met inzet van vakkennis, leveren van maatwerk en door steeds een stap vooruit te denken.
 
Leefbaar Binnenhaven-terrein IJmuiden
Naast advisering over specifieke toe te passen kruidenmengsels, wordt het Binnenhaven-terrein tijdelijk ingericht en staat burgerparticipatie centraal. Het braakliggende terrein wordt een natuurlijke en avontuurlijke leefomgeving voor jong en oud.
 
Investeren in kennis | een continu proces
Opnemen van nieuwe kennis en bijblijven is een continu proces. Het resulteert in goed opgeleide medewerkers die projecten op een vakkundige en veilige manier kunnen realiseren. De nieuwe opleiding De Levende Tuin is een mooi voorbeeld.
 
Ruimte voor Speelnatuur tijdens de Week van de Openbare Ruimte
Speelnatuur is actief aanwezig op de Themadag Spelen van de Week van de Openbare Ruimte 2014. Ontwerpster Suzanne van Ginneken geeft samen met Jantje Beton een lezing op donderdag 10 april, waarvoor u van harte bent uitgenodigd.
 
Moestuinbakken maken met NL doet op 22 maart in Oegstgeest
Stichting Wat Ben Je Gegroeid uit Oegstgeest organiseert dit jaar: Proeverij met Oegstgeester Kookboek. Dit project start op NLdoet dag 22 maart 2014 met het zagen en timmeren van moestuinbakken voor kinderen en hun ouders. Daarna kan er geplant worden!
 
Eén met de natuur op het Duivenvoords Polderpad
De aanleg van het Duivenvoords Polderpad is een mooi voorbeeld van ‘haal de natuur dichterbij’. In opdracht vanuit het ‘Pact van Duivenvoorde’ is te midden van weilanden en pestbosjes een natuurlijk wandelpad ontstaan. De opening is op 11 maart.
 
On y va! Renovatie Ereveld Orry-la-Ville
In opdracht van Oorlogsgravenstichting (OGS) zullen onze hoveniers de komende weken de beplanting op het ereveld Orry-la-Ville (nabij Parijs) renoveren. De begroening op en rondom het ereveld is sinds de aanplant in 1956 toe aan vernieuwing.
 
Een gezonde omgeving voor Spaar en Hout, Haarlem
Op persoonlijke wijze wordt aan de bewoners van verzorgingshuis Spaar en Hout kwalitatief hoogwaardige zorg geboden. De buitenruimte speelt daarbij een grote rol. De tuin moet uitnodigen om te wandelen en te kunnen genieten van de natuur.
 
Vernieuwing stationsgebied Alkmaar
Hoek Hoveniers heeft met de kap van bomen rondom station Alkmaar een start gemaakt met de vernieuwing van het stationsgebied. Ook is een aantal bomen verplant naar een nieuwe standplaats binnen gemeente Alkmaar.
 
Vernieuwing stationsgebied Alkmaar
Hoek Hoveniers heeft met de kap van bomen rondom het station Alkmaar een start gemaakt met de vernieuwing van het stationsgebied. Ook worden nieuwe bomen aangeplant en een aantal wordt verplant. Lees verder voor het uitgebreide nieuwsbericht.
 
Groene schoolplein De Notenkraker in gebruik
De leerlingen van De Notenkraker in Ypenburg genieten al een aantal weken van hun groene schoolplein. Kinderen hebben meer keuze en zijn op ontdekkingstocht naar wat het nieuwe plein te bieden heeft. Groot en klein genieten nog meer van het buitenspelen.
 
PERSBERICHT: Scholen in Nederland starten met Gezond Schoolplein
Een uitdagend, groen en rookvrij schoolplein is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van jongeren. De eerste tweeëntwintig scholen gaan vanaf januari 2014 aan de slag. In maart volgt een nieuwe aanvraagronde.
 
Aan de slag in de Gemeente Noordwijk
In de weken rondom de jaarwisseling zult u Hoek Hoveniers onder andere aan het werk zien in de gemeente Noordwijk. Een drietal projecten waarvan de inboet van 132 bomen, plus 20 extra bomen, al is gestart.
 
Mysterieuze grotto op Vredenoord
Na de renovatie van de tuin van de historische buitenplaats Vredenoord, ontgraven onze hoveniers momenteel de grotto uit 1876. Tot november 2013 was de grotto bedolven onder de aarde.
 
Speelplaats Vijverlaan & groen schoolplein De Houtmarkt
Brandon Geerlings is de winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de speelplaats Vijverlaan in Sassenheim. Bekijk hoe zijn ontwerp realiteit wordt. Ook bij onderwijsvoorziening De Houtmarkt in Leiden krijgt het nieuwe plein al vorm. Nog even geduld!
 
Groen is Gezond
Een groene omgeving heeft een positieve invloed op de gezondheid, en… groen loont! Meer groen in de woonomgeving bespaart 400 miljoen euro aan zorg- en arbeidskosten. Dat klinkt sociologe Jolanda Maas als muziek in de oren.
 
Herinrichting speelplek Vijverlaan in Sassenheim
Wethouder Kees van Velzen verricht samen met Brandon (trotse winnaar van de ontwerpwedstrijd) de aftrap van de herinrichting van het speelterrein aan de Vijverlaan in Sassenheim (gemeente Teylingen). Het oude speelhuisje is in een klap tegen de grond.
 
Bijvriendelijke bloembollen voor bomentuin Kop Zuidas
50 Kinderen van de synagoge Joods Liberale gemeenschap planten bijvriendelijke bloembollen in de bloemenvakken van de bomentuin Kop Zuidas.
 
Een groene & gezonde werk-, zorg- en woonomgeving
Hoek Hoveniers verzorgd het terrein rond uw bedrijf, wooncomplex of instelling zodat het een mooie eerste indruk achterlaat op alle gebruikers. En tegelijkertijd heeft groen een bewezen positief effect op de werk- en leefomgeving. Groen = Gezond!
 
Fantasierijk kleuterplein Bredeschool Merenwijk
In Leiden op de Bredeschool Merenwijk zijn de kleuters een groen schoolplein rijker. Het plein is recent opgeleverd. Nog even wachten tot het groen is aangeslagen en de kinderen kunnen weer volop buiten spelen in een natuurlijke omgeving.
 
Plantvakrenovatie in Seghwaert-Noordhove, Zoetermeer
Onderdeel van het onderhoud in de wijk Seghwaert-Noordhove is het renoveren van plantvakken. Jaarrond brengen onze hoveniers in kaart welke plekken renovatie nodig hebben en stemmen dit af met de gemeente.
 
Hoek wint EMVI aanbesteding bij Dunavie (Natuurlijk wonen)
Het project ‘onderhoud tuinen woningcorporatie Dunavie’ is verkregen door een EMVI aanbesteding. Naast de ingediende prijs wordt juist ook de toegevoegde waarde van het bedrijf beoordeeld!
 
Gezocht: Basisscholen in de Randstad en Bollenstreek
Jolanda Maas is op zoek naar scholen die mee willen werken aan een meerjarig onderzoek. Maas zoekt daarvoor scholen die voorlopig een tegelplein zullen houden; scholen van plan zijn een groen plein te gaan aanleggen en scholen mét een groen plein.
 
Feestelijke opening groene schoolplein Het Palet Zoetermeer
Maandag 14 oktober is de geheel gerenoveerde speelplaats van kbs Het Palet Zoetermeer met het schitterende terrein voor natuurlijk spelen plus een natuurtuin geopend door de leerkrachten, leerlingen en ook Mariska Thieme en Fred Hoek waren erbij!
 
Speelplaats van Het Palet kleurt groen
Het schoolplein van KBS Het Palet in Zoetermeer is deze zomervakantie volledig op de schop gegaan en groen en avontuurlijk ingericht. Kinderen krijgen nu iedere dag de kans op natuurbeleving en worden weer geprikkeld in hun fantasie.
 
Boomwerkzaamheden in het donker
De afgelopen week werd door een aantal hoveniers in de nachtelijke uren niet geslapen maar gewerkt. In opdracht van de gemeente Den Haag, stadsdeel Scheveningen hebben zij bomen gesnoeid en verwijderd langs trambanen.
 
Meer biodiversiteit in AWD
Eind augustus is Hoek Hoveniers gestart met het project ‘herstelbeheer van verruigde duingraslanden en duinvalleien op het groot Zwarteveld in de Amsterdamse Waterleiding Duinen (AWD).
 
Persbericht: Groene schoolpleinen zullen leeropbrengst vergroten
De VU en de Hogeschool Leiden hebben samen 700.000 euro gekregen om onderzoek te doen naar hoe groene schoolpleinen een gezonde ontwikkeling van kinderen op basisscholen kunnen bevorderen en het leerrendement kunnen vergroten.
 
Verzorging van gezonde en zieke bomen
Onze boomverzorgers van de vestigingen Ursem en Voorhout zijn druk aan de slag; in de gemeente Heerhugowaard met het verwijderen van zieke populieren en in stadsdeel Scheveningen met snoei- en kapwerkzaamheden op basis van VTA.
 
Natuurlijk spelen en groene pleinen
Onze hoveniers gaan deze zomervakantie met vol enthousiasme door met het renoveren en vergroenen van speelpleinen. Wij kunnen het gehele project voor u verzorgen van plan van aanpak, subsidieaanvraag, ontwerp, aanleg tot onderhoud.
 
Kleurrijke bermen in Ter Aar
Het bloemrijke resultaat van het inzaaien van het eenjarig HEEM mengsel is duidelijk te zien in de gemeente Ter Aar. Rode klaprozen, blauwe korenbloemen en reukloze kamille sieren de bermen.
 
Duizenden metingen eerste Nationale Fijnstofmeting iSPEX
Dinsdag 8 juli zijn duizenden mensen in Nederland gestart met het meten van de luchtkwaliteit via hun smarthphone. Ook Fred Hoek van Hoek Hoveniers doet mee aan dit unieke citizen science project.
 
Verlaging BTW tarief
Per 1 maart 2013 geldt voor een periode van 1 jaar een lagere btw-tarief voor renovatie van woningen, maar ook voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Doe er uw voordeel mee!
 
Tuinen van West
De aanleg van het bijzondere recreatiegebied Tuinen van West nadert zijn voltooiing. Het voormalige akkerland aan de rand van de stad Amsterdam is nu omgevormd naar een openbaar natuurgebied dat Stadsdeel Nieuw-West verbindt met de centrale stad.
 
Natuurspeelplaats De Vlindertuin
In opdracht van de gemeente Den Haag realiseerden wij natuurspeelplaats De Vlindertuin. De bestaande besloten buurtspeeltuin werd geheel gerenoveerd is nu een groene oase voor jong en oud. Naast speeltuin heeft de tuin ook een sociale functie
 
Onderzoek Groene Schoolpleinen
Groene Schoolpleinen, een wetenschappelijk onderzoek naar de effecten voor basisschoolleerlingen. Dit onderzoek is mede mogelijk gemaakt door Productschap Tuinbouw, Jantje Beton, Knooppunt bouwen met groen, De Groene Campus en VHG.
 
Kinderen hebben weer een keuze!
Op de vraag aan directrice Irene van Harten naar de ervaringen met het nieuwe groene schoolplein van CBS De Zonnestraal, is haar eerste antwoord “De kinderen waren boos”. Oeps, dat was niet ons verwachte antwoord. Gelukkig bleek al snel waarom.
 
Maak van uw tuin een groen paradijs
Hoek Hoveniers onderstreept al jaren het belang van een groenere leefomgeving. Tuinreservaten.nl vinden we een goed initiatief om juist de kleinste stukjes groen van Nederland (zo’n 5 miljoen tuinen) zo natuurlijk mogelijk in te richten.
 
Natuurontwikkeling en biodiversiteit
Heem wordt toegepast op verschillende typen projecten zoals bloemenbermen langs de ringweg, een bloeiende invulling van een braakliggend terrein maar ook een pluktuin op een groen schoolplein.
 
Natuurlijk spelen, renovatie speelplaatsen & Kennisdag
Hoek Hoveniers realiseert steeds meer groene schoolpleinen en daarnaast renoveren wij ook bestaande speelplekken in diverse gemeenten. En wij geven graag advies; zo zijn wij ook vertegenwoordigd op de Kennisdag Groene Schoolpleinen op 5 juni!
 
Intensieve samenwerking integraal onderhoud Kudelstaart
Met het beheren van de wijk Kudelstaart zetten Hoek Hoveniers en Meerlanden een stap verder in het intensiveren van de samenwerking. De gezamenlijke missie is integraliteit in wijkbeheer te verankeren en het onderhoudsniveau naar een hoger plan te tillen.
 
Groen sedumdak op Tangramhuis in Lent
Hoek Hoveniers legt een groen sedumdak op een duurzaam en energieneutraal Tangramhuis in Lent (gemeente Nijmegen). Een inspannend, uitdagend en leerzaam samenwerkingsproject tussen vier partijen.
 
5 juni: Hoek Hoveniers op Kennisdag Groene Schoolpleinen
Woensdag 5 juni is de 3e Kennisdag Groene Schoolpleinen. Een initiatief van Fonds 1818. Op de informatiemarkt kunt u Fred Hoek en Erna Bouw van Hoek Hoveniers al uw vragen stellen en kennis opdoen en informatie uitwisselen over groene schoolpleinen.
 
Renovatie buurtspeeltuin Het Vossenhol, gemeente Warmond
In april benaderde Hugo Geerlings van de gemeente Teylingen Hoek voor de spoedeisende renovatieklus van Het Vossenhol. Waar je normaal gesproken ruime voorbereidingstijd voor hebt, moest nu direct na gunning begonnen worden. Een uitdaging!
 
Hoek Hoveniers laat eendjes zwemmen...
Hoek Hoveniers laat 5000 badeendjes zwemmen tijdens de Voorjaarsmarkt in Sassenheim. De Badeendjesrace bracht maar liefst 12.500 Euro op. Het bedrag komt geheel ten goede aan de verfraaiing van Park Rusthoff.
 
Stijl, grootte, budget: vele elementen vormen uw tuin!
Uw eigen stijl, budget en de grootte van uw tuin vormen de basis wanneer Hoek Hoveniers aan het werk gaat. Lees verder over twee aansprekende particuliere projecten van uiteenlopende aard.
 
Start groot onderhoud sportvelden Oegstgeest
Hoek Hoveniers is gestart met groot onderhoud aan de grassportvelden in de gemeente Oegstgeest. Onze sportveldspecialisten zijn bijna dagelijks te vinden op de sportparken van voetbalverenigingen UDO, Oegstgeest, ASC, cricketclub Ajax en korfbalclub Fiks.
 
11 mei: Groene manifestatie bomentuin Zuidas voor jong en oud!
De combinatie ‘Zuidas Groeit’ nodigt belangstellenden uit voor de groene manifestatie op zaterdag 11 mei! Het wordt een dag gericht op kinderen en volwassenen die meer willen leren over bomen, en de boomsoorten in de tuin in het bijzonder.
 
Groene bamboe oase stationsgebied Leiden
De laatste hand is gelegd aan de fraaie bamboebegroening op een bijzondere locatie tussen de hoge kantoorgebouwen en hotels rond een tunnelcomplex aan de drukke Schipholweg in Leiden.
 
Bijzonder project voor tijdelijke invulling bouwlocatie
Hoek Hoveniers heeft in de afgelopen jaren bijzondere projecten mogen realiseren. Onze vakmensen stropen met plezier de mouwen op voor mooie, vakinhoudelijke en uitdagende projecten zoals de bomentuin Zuidas. Lees meer over het project en de samenwerking.
 
Helm steken en planten in beeld
Helmgras wordt door onze hoveniers gestoken in de duinen, voordat het elders geplant kan worden. Helmbeplanting kan prima toegepast worden op andere plaatsen, zoals bij het project Frederikskazerne in Den Haag.
 
Parkeerterreinen Keukenhof klaar voor seizoen
De grasparkeerterreinen van Keukenhof zijn weer gereed voor de grote aanvoer van toeristenbussen en personenauto's tijdens de openstelling tot en met 20 mei. Breng ook eens een bezoek. Maak kans op vrije toegangskaarten via onze Facebookpagina.
 
Bomentuin als kwekerij en speelplaats voor Zuidas Amsterdam
De combinatie ‘Zuidas Groeit’ bestaat uit Hoek Hoveniers, boomkwekerij Ebben en Cobra boomadviseurs en is verantwoordelijk voor aanleg en onderhoud van de bomentuin. Ze doen dat in opdracht van Dienst Zuidas.
 
Groene bamboe oase in Leidse binnenstad
Als onderdeel van het Stedenbouwkundig Plan voor het Stationsgebied van Leiden gaan onze hoveniers een hoogwaardige groene oase creëren met bamboebeplanting en onderbeplanting op een bijzondere locatie tussen de hoge gebouwen en rond een tunnelcomplex.
 
Op hoogte snoeien in stijltuin Prins Bernard Cultuurfonds
In hartje Amsterdam werd in alle vroegte een snelopbouwkraan opgesteld om in de stijltuin van het Prins Bernhard Cultuurfonds aan de Herengracht de hedera aan de twee zijgevels te snoeien. Voor de veiligheid werden de werkplekken goed sneeuwvrij gemaakt.
 
Boomverzorging hartje winter aan de Schoonoord in Voorhout
In opdracht van de gemeente Teylingen zijn onze boomspecialisten aan de Schoonoord in Voorhout bomen aan het vellen (deskundig en stapsgewijs ontkleden van bomen). Daarna worden deze geheel verwijderd, versnipperd en afgevoerd.
 
Tuintrends 2013: natuurlijk, groen en genieten!
De nieuwe tuintrends en stijlen zijn weer bekend. Bent u trendgevoelig en in voor verandering of bent u eigenzinnig en gaat u geheel uw eigen gang? Welke tuintype u ook bent, wij hebben voor iedereen een passend advies. Maak deze winter nog uw plannen!
 
Hoek Hoveniers en Mulder Obdam samen in project Hofpark Schagen
Hoek Hoveniers en Mulder Obdam werken samen in het Bouwteam project Hofpark Schagen, met behoud van ieders zelfstan­digheid en verantwoordelijkheid. Binnen de samenwerking wordt gebruik gemaakt van de eigen specifieke ervaring en deskundigheid.
 
Een groen plein voor de Europese School Den Haag
Nederland is weer een groen speelplein rijker. Speelnatuur maakte een uitdagende en avontuurlijke speelplek voor de leerlingen van de Europese School Den Haag door de toepassing van verschillende speelelementen in combinatie met het glooiende terrein.
 
Herinrichting van wegen met behoud van bestaande bomen!
In de zomer van 2010 heeft Hoek Hoveniers in verband met de herinrichting van wegen in Zaandam 58 Lindes gedegen voorbereid voor verplanting. November jl. zijn de laatste bomen succesvol teruggeplant.
 
Gezaagde bomen Vredenoord geschonken aan Buitengoed Dorrepaal
Gelegen aan de Vliet in Leidschendam-Voorburg ligt Buitengoed Dorrepaal. Een mooie, groene en rustige omgeving net buiten de stad. Op dit bijzondere terrein werken volwassenen met een verstandelijke beperking bijvoorbeeld bij de Tuinonderhoud Dienst.
 
Speelnatuur op een druk bezochte KindVak
Begin november was Speelnatuur vertegenwoordigd op een drukbezochte vakbeurs de KindVak. Er was veel belangstelling vanuit het primair onderwijs, de kinderdagverblijven en de buitenschoolse opvang. Zelfs de agrarische sector was vertegenwoordigd.
 
Blad verwijderen in de wijk Seghwaert-Noordhove
Bomen hebben weer hun prachtige herfsttooi. Jammer genoeg gaan al die mooie bladeren langzaamaan vallen. In opdracht van de gemeente Zoetermeer verwijdert Hoek Hoveniers het blad van wegen, fietspaden en parkeerplaatsen in de wijk Seghwaert-Noordhove.
 
Bomen verwijderen voor Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier
Begin oktober is Hoek Hoveniers in opdracht van het Hoogheemraadschap Hollands Noorder Kwartier gestart met het verwijderen van zo’n 1.000 populieren en wilgen op verschillende locaties. Een mooie opdracht voor onze boomspecialisten.
 
Konijnen 'vangen' op project Natuurbrug Zandvoort
Het natuurgebied in Zandvoort is een leefgebied voor een grote konijnenpopulatie. Voordat de bovengrond kon worden weggehaald, moesten eerst konijnen worden gefretteerd (opjagen met fretten en afvangen) in het afgezette gebied.
 
Stop de wipkip!
Kinderen spelen het liefst op groene speelplekken. Veel speelruimtes worden helaas verkeerd of eenzijdig ingericht. De wipkip staat symbool voor dit probleem. Doet u ook mee met de actie? Geef kinderen de ruimte, geef ze speelnatuur!
 
Natuurbrug Zandvoort
In Nederland wordt gewerkt aan een samenhangend netwerk van natuurgebieden: de ecologische hoofdstructuur (EHS). De EHS bestaat uit bestaande natuurgebieden en natuurontwikkelingsgebieden. Hoek Hoveniers werkt aan de Natuurbrug Zandvoort.
 
Cursussen Natuurlijke Inrichting
Een meer natuurlijke inrichting van de openbare ruimte of de stedelijke omgeving? Volg van een cursus! Wij bieden twee cursussen aan: Ecologisch ontwerpen, inrichten en beheren en Ontwikkelen en beheren van de duurzame stad.
 
Duurzame keuzes bij tuinaanleg
Bij de toepassing van duurzaamheid gaat het om het maken van keuzes, ook bij de aanleg van een particuliere tuin. Lees verder over de aanleg van een tuin in Lisse.
 
De bij, ambassadeur van biodiversiteit
2012 is verkozen tot jaar van de bij, de bij is dan ook in Europa het op twee na meest waardevolle landbouwhuisdier. De bij staat symbool voor onderlinge verbondenheid met alles in de natuur.
 
Onderhoud en herinrichting Hendrik Kraemerpark Oegstgeest
Lees hier hoe dhr. J. van Orden het onderhoud van het Hendrik Kraemerpark door Hoek Hoveniers ervaart.
 
'Tuinen van West', ontspannen in het groen
'Tuinen van West' is de naam van het groene recreatiegebied aan de westkant van Amsterdam. Het recreatiegebied verbindt Stadsdeel Nieuw-West met de centrale stad. Bewoners kunnen hier genieten van de vrije natuur en er wandelen, fietsen en picknicken.
 
Een groen schoolplein realiseren?
De groene schoolpleinen van de Teldersschool en de Korte Vlietschool (Leiden) zijn opgeleverd, zij beginnen het schooljaar groen! Meer weten over groene schoolpleinen en subsidiemogelijkheden?
 
Efficiënt bezanden Noordwijkse Golfclub
Hoek Hoveniers heeft in drie dagen tijd steeds een gedeelte van de Noordwijkse Golfclub bezand. Vanzelfsprekend vraagt dit van onze vakmannen om een efficiënte en snelle uitvoering, zodat de golfers weinig tot geen hinder ondervinden.
 
Logistieke uitdaging
Het is belangrijk om iedere projectlocatie vooraf te inventariseren. Zo ook bij de aanleg van een ogenschijnlijk reguliere particuliere tuin in Amsterdam, gelegen aan een drukke weg met platanen en een achtertuin grenzend aan de Amstel. Een uitdaging!
 
Een groen dak op uw schuur?
Duurzame oplossingen zijn vaak dichterbij en eenvoudiger te realiseren dan u misschien denkt. Een sedumdak op uw schuur, huis of garage is daar een goed concreet voorbeeld van.
 
Feestelijke opening groen speelplein in Ede
De nieuwe locatie van kinderdagverblijf Eigenwijs in Ede is zaterdag 30 juni jl. feestelijk geopend. Hoek Hoveniers heeft samen met Speelnatuur gezorgd voor het ontwerp en de aanleg van een prachtig groen speelplein.
 
Inrichting & natuurontwikkeling wijkpark Nollen-Oost Alkmaar
Het wijkpark Nollen-Oost in Alkmaar bestaat in grote lijnen uit waterpartijen die worden omringd door weelderige kruidenbermen. De op de bermen aangebrachte paden verbinden het park van noord naar zuid.
 
Masterclass door André Hoek voor KSH studenten
De masterclass door experts en architecten op het gebied van duurzaamheid was onderdeel van de allereerste KidZ SHARE Award. Leerlingen VWO-5 van KSH Hoofddorp kregen de opdracht na te denken over het ‘Kantoor van de toekomst’.
 
Samenwerking Hoek Hoveniers en De Meerlanden
Twee op het oog compleet verschillende bedrijven die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan en die als groenondernemer nauw verbonden zijn met de natuur en maatschappelijk betrokken.
 
Renovatie historische buitenplaats Vredenoord
Sinds 2004 is historische buitenplaats Vredenoord in particulier eigendom. De eigenaren hebben de wens om de buitenplaats in oude glorie te herstellen. Hoek Hoveniers is verantwoordelijk voor de planvorming en begeleiding van dit specialistische project
 
Machinaal graskanten snijden
Hoek Hoveniers is gespecialiseerd in het machinaal graskanten snijden langs verhardingen. De graskantensnijmachine die hiervoor is ontwikkeld. snijdt in één werkgang de graskant en veegt tegelijkertijd de band.
 
Feestelijke opening groene plein Witte School Noordwijk
Maandag 21 mei is het groene schoolplein van De Witte School feestelijk geopend. Leerkrachten. ouders. Fred Hoek van Hoek Hoveniers en Wethouder Martijn Vroom keken enthousiast toe hoe de leerlingen stonden te trappelen om de groene heuvel te betreden.
 
Prijswinnaar voorjaarsmarkt Park Rusthoff bekend
Op zaterdag 12 mei heeft Hoek Hoveniers haar medewerking verleend aan een stand over duurzaam tuinieren in Park Rusthoff (Sassenheim). Bezoekers werden geïnformeerd over duurzaam tuinieren. kinderen konden het aantal zakjes zaad raden...
 
Aanleg natuurvriendelijke oevers Alkmaar
In de Alkmaarse wijk Oudorp heeft Hoek Hoveniers dit voorjaar circa 1.200 meter oever omgevormd tot natuurvriendelijke oever. Een jaar eerder legden wij ook de natuurvriendelijke oevers aan in wijkpark De Groene Voet in woonwijk De Mare.
 
Gezonde bomen
Gezonde bomen krijgen weer de ruimte om te groeien door onveilige bomen te verwijderen. Zieke bomen zoals bijvoorbeeld Iepen moeten op verantwoorde wijze weggehaald worden door een ‘Erkend Iepenaannemer’.
 
Renovatiewerkzaamheden sportpark Ter Specke
Hoek Hoveniers revitaliseert in opdracht van de gemeente Lisse het gebied rondom sportpark Ter Specke. Begin april zijn wij gestart met de nieuwe aanplant van groen als onderdeel van het gefaseerd groot onderhoud aan de groenvoorzieningen.
 
Schoolplein van de toekomst
Een van de kernwaarden van het Freinetonderwijs is het ontdekkend leren. De Célestin Freinetschool Hoofddorp heeft de wens uitgesproken om een schoolplein van de toekomst te creëren. Hoek Hoveniers heeft deze wensen vakkundig uitgewerkt en aangelegd.
 
Groen schoolplein voor De Witte School Noordwijk
Fonds 1818 heeft de Witte School Noordwijk een subsidie toegekend van € 25.000 wat bestemd is voor het aantrekkelijker en groener maken van schoolpleinen. Hoek Hoveniers verzorgde het ontwerp en legde het unieke groene speelplein aan.
 
Renovatie speelplekken gemeente Langedijk
In opdracht van de gemeente Langedijk. renoveerde Hoek Hoveniers onlangs een tiental speelplekken. Deze speelplekken waren hard toe aan een flinke renovatie.
 
Succesvolle samenwerking Hoek Hoveniers en DSW Rijswijk
Op 1 januari is de samenwerking tussen Hoek Hoveniers en DSW Rijswijk officieel van start gegaan. Vijf medewerkers van DSW worden jaarrond gedetacheerd bij Hoek. De eerste ervaringen zijn zeer positief.
 
Integraal Onderhoudscontract gemeente Zoetermeer
Op 16 december jl. tekende André Hoek het Integrale Onderhoudscontract met de gemeente Zoetermeer. Wethouder P.J.M. van Domburg tekende namens de gemeente. De ondertekening werd feestelijk beklonken met een taart.
 
Bloembollen planten bij het Hof van Alkemade in Roelofarendsveen
Op vrijdag 18 november jl. hebben leerlingen van het Wellantcollege Oegstgeest in samenwerking met Hoek Hoveniers bloembollen geplant bij het Hof van Alkemade in Roelofarendsveen.
 
Bijzonder veelzijdig Heempark Oosterheem.
Heempark Oosterheem, een bijzonder veelzijdig en aantrekkelijk stedelijk groengebied in Zoetermeer. Het is dé centrale groenvoorziening voor de bewoners van de nieuwe wijk Oosterheem.
 
Groot succes introductie Speelnatuur
Met groot enthousiasme presenteerden wij Speelnatuur tijdens de beurs KindVak op 3, 4 en 5 november jl. Met de samenwerkende partijen hebben we het natuurlijke speelconcept op de kaart kunnen zetten.
 
Innovatieve groene gevels en schoolontdektuin voor 't Steigertje
Op vrijdag 11 november heeft stadsdeelwethouder Lieke Thesingh het vernieuwde bijgebouw van basisschool Montessori Steigereiland in Amsterdam geopend. Hoek Hoveniers werkte mee aan dit project.
 
Schoolplein PI De Brug geopend
Eind september is het geheel gerenoveerde schoolplein van PI De Brug aan de Wassenaarseweg in Leiden feestelijk geopend. Het is het eerste natuurlijke en unieke schoolplein voor bijzonder onderwijs in Nederland.
 
Speelnatuur op de KindVak van 3-5 november 2011
Graag nodigen wij u uit om Speelnatuur op de KindVak te bezoeken (stand 01.D094). Met groot enthousiasme introduceren wij op deze beurs Speelnatuur. U bent van harte welkom!
 
Onderhoud kunstgras onder speeltoestellen en op trapveldjes
Speelplekken zijn een belangrijk onderdeel in de openbare ruimte. Ze vragen vaak een grote investering bij aanleg. Het is van belang deze intensief gebruikte plekken gericht te onderhouden. Hoek Hoveniers heeft hiervoor een speciale machine aangeschaft.
 
Groene afsluiting plantseizoen
Op veel plaatsen zijn beukenhagen en laanbomen in ere hersteld. Hoek Hoveniers verleende haar medewerking op verschillende locaties. Zo ook op vrijdag 13 mei. Bas Brekelmans en Bas Eenhoorn sloten het plantseizoen feestelijk af.
 
Bewoners Residentie Burghave genieten weer van tuin
Even rustig buiten zitten, heerlijk in de zon, uit de wind. Dat is wat de bewoners van Residentie Burghave in Heemstede graag wilden. Samen met Bart Hoes hebben we ons ingezet voor een groene en leefbare tuin.
 
Avontuur op je eigen schoolplein
Samen met Designstudio van Ginneken transformeren we het huidige stenen schoolplein van PI-school de Burg tot een duurzaam speelconcept waarbij de natuurbeleving centraal staat.
 
Even een boompje planten?
De Gemeente Zaanstad wilde graag de strook grond langs het bedrijf ADM Cacao aanpakken, om zodoende de leef- en werkomgeving te verbeteren.
 
Goed inkopen doe je samen!
Hoek Hoveniers heeft zich verbonden aan het netwerk Samen Duurzaam Inkopen (SDI). Een sympathiek en kansrijk initiatief om via gezamenlijke inkoop van materialen, maatschappelijk verantwoord ondernemen concreet te maken.
 
Zwemmen in een openbaar natuurbad?
De Nederlandse BioNova dealers organiseren informatiebijeenkomsten over natuurbaden. De bijeenkomst bij Hoek Hoveniers staat gepland op 26 mei, meld u nu aan!
 
Boomfeestdag!
Tijdens de Nationale Boomfeestdag zijn in totaal 260.000 bomen geplant door in totaal 130.000 kinderen. Ook de kinderen in Hillegom hebben meegeholpen. Samen met de wethouder en Hoek Hoveniers hebben zij 15 bomen geplant aan de Zandlaan.
 
Hoek Hoveniers genomineerd voor Telegraaf-award!
Hoek Hoveniers is één van de 25 genomineerden voor de Telegraaf award. Een initiatief van de Telegraaf voor de Top 100 van Groene Bedrijven in Nederland.
 
Bloembollen en beukenhagen in Lisse
Wethouder Ad van Zelst (Nieuw Lisse) en D-junioren van voetbalvereniging FC Lisse planten enkele van de in totaal 3.500 roze hyacinten, blauwe druifjes en narcissen op de Westelijke Randweg. Hoek Hoveniers verzorgde de aanplant van omringende beukenhagen.
 
Actieve bijdrage aan duurzame leefomgeving
Gemeente Zoetermeer heeft de Visie Kwaliteitsimpuls Groenstructuur opgesteld, ontstaan naar aanleiding van een collegebezoek aan Oosterheem. De verbeterpunten die hieruit naar voren kwamen liggen op het vlak van meer differentiatie van het groen b
 
Vaste planten: fleurig, duurzaam en betaalbaar
‘Vaste planten moet je aanplanten en zo snel mogelijk dicht laten groeien’, aldus Griffioen Wassenaar. Een duurzame oplossing voor een aangenaam leefklimaat en positief voor biodiversiteit. Ook de Gemeente Alkmaar start met vaste planten op drie locaties.
 
Tuintrends 2011
Ontmoeten, genieten en de natuur beleven Kan uw tuin wel een nieuwe impuls gebruiken? Laat u inspireren door de stijltrends voor 2011: Stralend, Gebiologeerd en Oorspronkelijk. Om meteen mee aan de slag te gaan.
 
Heemproject Zoetermeer in Vakblad Groen
Hoek Hoveniers heeft eind vorig jaar de gedeelde eerste prijs behaald voor het beste natuurontwikkelingsproject van Heem. Het project in de nieuwbouwwijk Oosterheem te Zoetermeer wordt deze maand beschreven in het Vakblad Groen.
 
Historisch groen
Zoals u al eerder gemeld, hebben Stichting PHB en Hoek Hoveniers een overeenkomst gesloten. Een aantal vakbekwame PHB medewerkers zijn vorig jaar bij Hoek Hoveniers in dienst getreden. Zij beschikken over expertise van historisch groen.
 
Heem wint derde prijs Nationaal Groenfonds
Het bedrijf Heem brengt natuur dichtbij uit Overberg heeft de derde prijs van de Natuurprijs van het Nationaal Groenfonds gewonnen. Deze prijs staat voor originele, haalbare en doeltreffende ideeën om te komen tot kwalitatief betere natuur in Nederland
 
Kennisbijeenkomst historisch erfgoed geslaagd
Op 27 oktober jl. hebben drie groene organisaties, Landschapsbeheer Zuid Holland, de Bosgroep Midden Nederland en Hoek Hoveniers, een kennisbijeenkomst georganiseerd voor eigenaren/beheerders van historisch erfgoed in Zuid Holland.
 
Heemproject in nieuwbouwwijk Oosterheem wint eerste prijs
Een heemproject van Hoek Hoveniers in de nieuwbouwwijk Oosterheem in Zoetermeer heeft de gedeelde eerste prijs gewonnen voor het beste natuurontwikkelingsproject van 2010.
 
Eerste diploma’s Ad Management, Beleid & Buitenruimte uitgereikt
Op 22 en 23 september jongstleden heeft de CAH Dronten de eerste 14 diploma’s uitgereikt van de unieke hbo-deeltijdopleiding Associate degree Management, Beleid & Buitenruimte (Ad MBB).
 
Ouderen & Biodiversiteit; prijsvraag Wilde Weelde
Eén van de winnaars van de prijsvraag Wilde Weelde was Verpleegtehuis Wijckerslooth te Oegstgeest. Zij hebben € 5000 gewonnen voor het project Samen (be)leven, een zintuigen tuin voor ouderen. Het ontwerp is in samenwerking met Hoek Hoveniers gemaakt.
 
Jaar van de Biodiversiteit
2010 is het jaar van de biodiversiteit. De Heem aanpak draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit. Ook bijen vervullen een belangrijke rol in de natuur en in de voedselproductie.
 
Beeldbestek in de Gemeente Alkmaar
In de Gemeente Alkmaar voert Hoek Hoveniers het wijkonderhoud op basis van een beeldbestek. Het onderhoud gebeurt volgens een vooraf bepaald kwaliteitsbeeld. Hoek Hoveniers werkt hiervoor in een aantal wijken samen met het werkvoorzieningschap.
 
NoiStop geluidschermen
Onlangs is er bij één van onze klanten in Bloemendaal een NoiStop geluidscherm geplaatst om de geluidsoverlast van de trein te verminderen. En met succes.....
 
Hoek Hoveniers doet mee aan 'Bollenstreek in Bedrijf'
Zes agrarische bedrijven in de Bollenstreek zetten dit jaar op zaterdag 7 augustus hun deuren open voor het publiek. Ook bij Hoek Hoveniers kunt u een kijkje nemen, u bent van harte uitgenodigd.
 
Zeldzame Blauwe Bremraap
Afgelopen week werd tijdens de monitoring van één van onze Heem projecten in Katwijk de Blauwe Bremraap gevonden. Een zeldzame plant afkomstig van de Rode Lijst.
 
Louwman Museum geopend!
Vrijdag 2 juli heeft Koningin Beatrix het Louwman Museum in Den Haag geopend. Hoek Hoveniers was nauw betrokken bij dit project, de complete aanleg van het park rondom het museum is door Hoek Hoveniers verzorgd.
 
Edwin van der Sar opent speelveld
Onder luid applaus werd afgelopen zaterdag 5 juni Edwin van der Sar begroet om het nieuwe speelveld aan de Beukenrode/Spoorlaan (Gemeente Teylingen) te openen.
 
Gemeente Zoetermeer: kruiden en vaste planten
Gemeente Zoetermeer heeft in 2009 de Visie Kwaliteitsimpuls Groenstructuur opgesteld, ontstaan naar aanleiding van een collegebezoek aan Oosterheem.
 
Boomverplanting in Purmerend
Hoek Hoveniers heeft in Purmerend met succes 2 “vleugelnoten” (Pterocarya fraxinifolia) met een doorsnede van 0,40 meter verplant.
 
TaalTrip voor basisschoolleerlingen in het Vondelpark
Op 21 april heeft Hoek Hoveniers meegewerkt aan de TaalTrip van JINC. TaalTrip is taal en wereldoriëntatie op locatie voor basisschoolleerlingen uit groep 5 en 6. Deze keer vond de TaalTrip plaats in het Vondelpark onder leiding van een hovenier van Hoek.
 
Boomfeestdag in de Gemeente Zoetermeer
De 54-ste Boomfeestdag werd gevierd op woensdag 17 maart met een toepasselijk thema: “Bomen maken onze buurt”. Zo werden ook in de Gemeente Zoetermeer met behulp van kinderen en medewerkers van de Stadsboerderij verschillende bomen geplant.
 
Duurzaamheid bij Hoek Hoveniers
Regelmatig berichten wij via de website of digitale nieuwsbrief over onze duurzame activiteiten. Nu heeft ook Tuin & Landschap in het themanummer Duurzaam Groen aandacht besteed aan duurzaamheid bij Hoek Hoveniers.
 
Flora & Fauna in het park van Hof Saenden
Eén van de projecten die de vestiging Weesp van Hoek Hoveniers in samenwerking met de gemeente Zaanstad uitvoert, betreft de renovatie van een parkje grenzend aan de monumentale woningen (Hof Saenden) te Wormerveer.
 
Bomen verplant voor automobielmuseum
Het Louwman Museum (Nationaal Automobiel Museum) opent dit jaar haar deuren in Den Haag. Dit museum was voorheen gevestigd in Raamsdonksveer en verhuist nu naar een A-locatie in Den Haag (langs de N44).
 
Gestart!
Wethouder Bert Homan van de Gemeente Teylingen en André Hoek accordeerde op 11 december 2009 de definitieve ontwerpen voor het verbeteren van de 12 speelplaatsen. Dit was officiële startsein om met de werkzaamheden te beginnen.
 
Rekenmodel duurzaamheid
In één van de werkgroepen van PresEarth is een model ontwikkeld om materieel te kunnen beoordelen op duurzaamheid
 
Particuliere Historische Buitenplaatsen
Hoek Hoveniers heeft per 1 januari 3 hoveniers van Stichting Particuliere Historische Buitenplaatsen (PHB) in dienst genomen. Tevens is de voormalig projectleider van de PHB, Klaas de Boer aan ons bedrijf verbonden.
 
Geslaagd Congres Duurzaam in Praktijk
Hoe maak je duurzaam ondernemen concreet? Dat was de kernvraag van het congres Duurzaam In Praktijk, dat Hoek Hoveniers samen met drie collega-groenbedrijven op 5 november organiseerde in het MIDI-theater in Tilburg.
 
DJ's Garden, toonbeeld van veelzijdig dakgebruik
In de voormalige waterzuiveringstrommel in Amsterdam-West is het penthouse onlangs uitgebreid met een bijzondere daktuin DJ’s Garden genaamd. De daktuin is ontworpen door rooijakkers + tomesen architecten en aangelegd door Hoek Hoveniers.
 
Presentatie Duurzaam in Praktijk
'Duurzaam in Praktijk' is het tweede verslag van de manier waarop Hoek Hoveniers en drie andere groenbedrijven samenwerken aan productvernieuwing en innovatie op het gebied van duurzaamheid.
 
Zelf aan de slag met Duurzaam Innoveren
Meld u snel aan voor het congres Duurzaam in Praktijk - succesvol aan de slag met Duurzaam Innoveren op 5 november a.s. in het MIDI theater in Tilburg.
 
André Hoek presenteert Duurzaam Innoveren aan Ondernemend Noordwijk
Op uitnodiging van Arjan Slobbe, voorzitter van de Noordwijkse Ondernemingsvereniging, presenteerde André Hoek het Duurzaam Innoveren. De NOV levert een actieve bijdrage in het meedenken over duurzaamheid in Noordwijk.
 
College B&W Teylingen brengt werkbezoek in kader van MVO.
Op 12 mei jl. ontvingen André Hoek en Cor Bruijne het College B&W Teylingen en voerden een levendige discussie in het kader van Duurzaam innnoveren.
 
Pompen of verzuipen! Fred Hoek over Vacudrain in Fieldmanager
Vacudrain zorgt voor grote afwatering bij hoge grondwaterstand. Hoek Hoveniers paste vacudrain toe op twee velden die vochten tegen het water en met succes.
 
Erkenningsregeling Iepenhout Groenaannemer
Met het certificaat ‘Erkenningsregeling Iepenhout Groenaannemer’ kan Hoek Hoveniers aantonen dat zij goed kan omgaan met het saneren van (zieke) iepen en dat zij stam en takhout onschadelijk kunnen maken.
 
'BOLLENSTREEK MOOI LANDSCHAP' MAAKT DE STREEK GROENER
Helft hagen en bomen uit actieprogramma aangeplant. Landschapsbeheer Zuid-Holland werkt hiervoor samen met Hoek Hoveniers uit Voorhout.
 
Duurzame gebakken tegels of modegevoelig graniet
In GROENVOER, aflevering dertien in een serie over duurzaam leven een interview met André Hoek & Frank van Delft door Janneke Dijke van HDC Media/Leidsch Dagblad.
 
Duurzaam Innoveren is een manier van leven
Vier directeuren, die elkaar vinden in een gezamenlijke drang naar vernieuwing. Niet vastroesten in het bedrijf dat je runt, maar vooral veel naar buiten kijken, luchtfietsen, dromen en uiteindelijk: samen nieuwe producten ontwikkelen.
 
Duurzaam Innoveren
Een inspirerende gids voor effectief duurzaam ondernemen. Hoek Hoveniers is een van de vier bedrijven die heeft meegewerkt aan het boek 'Duurzaam Innoveren'. Graag nodigen we u uit om eens van gedachten te wisselen over dit onderwerp.
 
Neem contact op Aanmelden voor de nieuwsbrief
Realisatie en onderhoud door Stenvers online, ontwerp door Julius Smit.